Träningsblogg
Bloggar

Träningsblogg

Träningsbloggar är ofta populära eftersom det finns många människor som vill gå ner i vikt eller komma i toppform. För att lyckas med din träningsblogg bör du ha ett genuint intresse för det du skriver om och också lägga ut bilder där du själv tränar.

En träningsblogg behöver inte bara handla om träningstips utan du kan även skriva om kost, träningsutrustning och inredningsinspiration för hemmagym. I bloggen kan du till exempel ge råd och instruktioner till bygget av ett utegym med prisvärt virke från Byggmax. Försök att nischa bloggen i en specifik riktning eftersom en alltför allmän och bred blogg kan bli ointressant. Exempel på nischning kan vara styrketräning, löpträning eller kosthållning.

Styrketräning och konditionsträning

Om du bloggar om styrketräning gäller det att komma ihåg att det inte är alla som har nära till gymmet. Försök därför att ge tips på övningar som kan utföras i hemmet och ge exempel på bra träningsutrustning som bör finnas i ett hemmagym. En styrketräningsblogg kan också ge tips om kost för maximal muskeluppbyggnad och ge rekommendationer om olika typer av proteinpulver och andra kosttillskott.

En blogg om konditionsträning får gärna vara inriktad på en viss sport som löpning eller cykling. Skriv gärna om hur du själv tränar men lägg också ut träningsprogram för olika nivåer. Om du vill tjäna pengar på din blogg kan du erbjuda online coachning eller mer utförliga träningsprogram som går att köpa på bloggen.

Oavsett om du skriver om styrke- eller konditionsträning brukar läsarna vilja ha information om olika typer av pass och få råd kring hur de lyckas nå sina mål. Även forskningsstudier och nyheter bör finnas med och därför är det viktigt att du hela tiden håller dig uppdaterad inom ditt bloggämne.

Kost och viktminskning

Viktminskningsråd och kostupplägg är oerhört populära och kommer troligen att väcka ännu större intresse i framtiden med tanke på att världens befolkning blir mer och mer överviktig för varje år som går. I Sverige är 51 % av befolkningen i åldrarna 16 till 84 år överviktiga. Med andra ord finns en potentiellt enorm stor läsekrets för den som bloggar om att gå ner i vikt. Många som bloggar om viktnedgång väljer också att nischa sig inom den kosthållning de skriver om. LCHF, vegankost och fettsnål kost är några av de vanligaste dieterna.

Bloggens relation till sociala medier

För att komplettera bloggen och nå ut till fler läsare är det viktigt att även synas på sociala medier. Ett konto på Instagram, Youtube och Facebook gör att bloggen får större spridning. På de sociala medierna kan du lägga ut bilder och skriva några korta rader och länka till bloggen där inläggen bör vara längre och mer innehållsrika. Be gärna dina vänner om hjälp med att sprida din blogg via sina konton för att nå ytterligare läsare.