Skapa ett forum på nätet
Bloggar

Skapa ett forum på nätet

Nätet är en stor mötesplats. Ett sätt att skapa en intressant webbplats på är genom att skapa ett forum – samtidigt som du också kan tjäna pengar. Det finns både öppna och stänga forum.

Forum

Det finns flera anledningar att starta ett forum, men de vanligaste orsakerna är kombinationen av att man brinner för ett intresse och också skulle vilja tjäna pengar på det. Då är ett forum på nätet en bra kombination. Ditt forum kan handla om allt från hundar, bilar och hästar till ekonomi och att driva företag. Frågor som ofta engagerar människor är de frågor som handlar om vardagslivet – det vi alla känner igen oss i. Som att förbättra ekonomin, bygga och renovera i hemmet eller bilar – de flesta av oss har någon slags anknytning till sådana frågor. Om du förresten behöver byta bil, så gör som 1200 personer i månaden och sälj din bil till Riddarmark Bil – affären sköts enkelt på nätet. Om du har ett forum har du ett perfekt ställe att hjälpa folk att både utbyta tankar, men du ger också andra möjlighet att hjälpa varandra med olika lösningar och att köpa och sälja saker – samtidigt som du tjänar pengar på det.

Internet

Det är många som deltar i olika forum, och som efteråt ångrar både texter, länkar och bilder. Ibland finns det också ämnen som vi skulle vilja diskutera med andra, men vi vill inte att alla ska kunna läsa det. Vi kan också vilja komma i kontakt med människor, men samtidigt kunna få känna oss privata. Om du har en sjukdom eller en svår ekonomisk situation, så kan du vilja prata med andra som är i en liknande situation, utan att andra ska veta om det.

Stängda forum

Genom stängda forum kan människor mötas och känna sig lite tryggare. Det finns många anledningar att delta i ett stängt forum – utan att det behöver vara något speciellt som man diskuterar. För många människor handlar det om att de inte vill vara så synliga på nätet och att de helt enkelt bara vill kunna få prata med likasinnade utan att känna sig uthängda. Då är det stängda forumet ett bra ställe att snacka på. Detsamma gäller om man vill tala om specifika ämnen, men på en lite högre kunskapsnivå. Om vi börjar tala om amerikansk politik kommer folk snabbt med generella påståenden, vilket blir ganska tråkigt för de som har läst fem böcker om den amerikanska konstitutionen och som vill diskutera djupare och intressantare saker än Donald Trumps senaste tweet. Du kan också tjäna pengar på att starta forum där människor kan träffas och samtala om specifika ämnen, men där alla faktiskt inte är välkomna. Om du startar ett forum som handlar om ett särskilt ämne, kan du kräva vissa kunskaper eller en viss språklig nivå för att folk ska få vara med – eller att de betalar för medlemskap.