Träna med barnvagn
Bloggar

Träna med barnvagn

Som nybliven förälder är det viktigt att komma i form så snabbt som möjligt då man behöver styrka och energi för att vara på topp. Att ha en bra kondition gör en pigg och mer uthållig och det har positiv inverkan på alla inblandade.

Det är dock inte alltid det lättaste! Att ta hand om ett litet barn kräver mycket tid och energi; det skall matas, blöjor skall bytas, det skall tvättas, tröstas och gullas och förhoppningsvis skall man få in några minuters sömn mellan varven. Mycket att göra men lite tid och energi.

Ett fantastiskt sätt att klämma in med träning som är nyttig och kul för både förälder och barn är att gå på promenader, att cykla och att löpa. Det har blivit allt vanligare att se människor springa med sina småttingar, och är man sugen på att göra det finns det ett stort utbud av löpvagnar hos Britax som är särskilt designade för ändamålet. Enligt bloggaren och löpexperten

Han med skor, som egentligen heter Simon Wikstrand, är löpning med barnvagn ett av de roligaste och bästa sätten att komma i form med.

Men det är jobbigt också! Dels då det är ganska tungt att rulla en barnvagn i löpspåret, men också då små barn inte alltid är samarbetsvilliga. Ibland kan man vara tusen procent peppad och redo för allt och så börjar lillen storgråta när man precis kommit utanför dörren och så är det bara att vända på klacken.

När de blir lite äldre kan man börja

träna med barnen och göra dem en del av sin fitness regim. Eftersom de fortfarande växer bör man ge dem en så allsidig träning som möjligt och inte köra för hårt, men det kan bli en riktigt kul och stimulerande sysselsättning som ger alla en bättre fysik. För närvarande pågår det en hel del forskning om sambandet mellan

barns fysiska aktivitet och hälsa då allt tyder på att barn som rör på sig mycket och dessutom vistas ute i friska luften blir friskare som vuxna. Så vad kan vara bättre än att kombinera sin träning med knoddarna?

Vill man både motivera sig själv och andra kan det vara kul att blogga om sina framsteg. Redan nu finns det många

föräldrar som bloggar och genom att dela med sig av sina erfarenheter, framsteg och motgångar, kan man inspirera andra att göra likadant. Simon Wikstrand, till exempel, ger inte bara tips om vilka vagnar som passar bäst för träning och hur man bör gå till väga för att få upp formen, utan berättar även om svårigheter och de sociala aspekterna av att syssla med fysiska aktiviteter med sina barn. Kanske kan man ge varandra utmaningar eller diskutera andra saker om föräldraskap som kan vara till nytta både för en själv och andra.