Hur blir din blogg framgångsrik?
Bloggar

Hur blir din blogg framgångsrik?

Vi känner alla till Blondinbella, Kissie och andra välkända personer som lyckats utveckla framgångsrika bloggar. Tyvärr finns det också en mängd bloggar som har väldigt få följare, och som knappt någon känner till. Frågan är vilken skillnaden är mellan framgångsrika och mindre framgångsrika bloggar? Vad är det egentligen som gör en blogg framgångsrik? Nedan hjälper vi dig med några viktiga tips!

Rätt kommunikation

För att få många följare som dessutom förblir intresserade av din blogg är det viktigt att du kommunicerar med dem. Att svara på kommentarer och meddelanden, eller skapa t.ex. en undersökning för att höra läsarnas åsikter, är enkla saker du kan göra som markant kan förbättra trafiken på din blogg. Att vara positiv och visa läsarna att du bryr dig om dem och deras åsikter är A och O för att de ska vilja vara kvar och fortsätta följa dig. Det spelar i princip ingen roll vilken typ av nätbaserad verksamhet du driver; har du en blogg, en Facebook-sida eller rentav en webbshop som kidsbrandstore.se gäller det att vara så kommunikativ som möjligt!

Kvalitet

I många fall är det väldigt enkelt att se varför en viss blogg inte blivit särskilt populär, och i första hand handlar det om dåligt innehåll. Man kan inte förvänta sig att ha hundratusentals följare om man skriver mediokra inlägg utan substans. Oavsett vad din nisch är måste du kunna leverera intressant och kvalitativt innehåll som fångar en potentiell läsares intresse. Inlägg som i princip handlar om “idag har jag typ inte gjort något alltså, ehh…” känns inte särskilt inspirerande. Även om du inte gjort något glamouröst kan du formulera dig på ett sätt som fångar läsarens intresse, och får honom eller henne att identifiera sig med dig.

Aktivitet

Ett annat stort misstag som många bloggare gör, är att inte se bloggen som en typ av business. Om du bara skriver när du har lust kommer dina nuvarande följare tycka att bloggen är livlös och tråkig, och istället välja andra som känns mer spännande. För att en läsare ska känna sig motiverad av att följa din blogg krävs det att du är aktiv, minst en gång om dagen, så att det bildas en kontinuitet. Varför gillar de flesta människor serier och såpoperor? Jo, därför att när du har följt en person eller karaktär under ett par episoder börjar du uppleva att du på något sätt känner karaktären, och vill då veta mer. Tittar du däremot på en serie en gång varannan vecka kommer det inte skapa några större “vill ha mer-känslor.”