Så börjar du jobba hemifrån med en blogg
Bloggar

Så börjar du jobba hemifrån med en blogg

Känner du att du fått nog av ekorrhjulet? Att varje dag behöva lämna hemmet för att gå iväg till en arbetsplats, tillbringa dagen där, för att trött komma hem på kvällen och knappt hinna ta det lugnt innan det är dags igen. Här kommer hjälpen för att du ska kunna jobba hemifrån.

Jobba hemifrån

Det är alltfler som drömmer om att få ha hemmet som bas. Att få vakna på morgonen, ta en tur med hunden eller att i lugn och ro få äta frukost med barnen och sedan vara på jobbet inom en minut. Tänk att få ha ett kontor i hemmet: din arbetshörna som också ger dig inkomst. Det är en av orsakerna till att fler väljer att satsa på att bli ekonomiskt oberoende: möjligheten att äga sin tid och sitt liv mer. Idag finns det fler möjligheter än på länge att jobba hemifrån, nästan oavsett vilken utbildning du har. Ett smart första steg för att arbeta hemifrån är att kolla vilka jobb som The Place erbjuder – de har både frilans- och extrajobb. Det är också ett klokt sätt att börja komma ut i arbetslivet.

Din blogg

Du vill alltså en dag kunna arbeta hemifrån på heltid, kanske driva ett eget företag och vara din egen boss. Ditt första steg är faktiskt att skaffa dig en plattform på internet. Köp ett bra domännamn och börja blogga. Innan du sätter igång bör du dock tänka igenom din blogg mycket noggrant. Ditt mål är ju att starta ett företag. Då måste din blogg vara relaterad till din företagsidé. Låt oss säga att du älskar hundar och har en kennel och att du vill jobba med hundar på ett eller annat sätt. Du kan då starta en hundblogg och kombinera den med din kennel. För att få fler möjligheter att tjäna pengar kan du också ha en webbshop på din sajt.

Smal blogg

För att lyckas med din blogg och kommande företagsidé måste du tänka smalt – oavsett ämne. Om du är utbildad personlig tränare och vill coacha folk över nätet, så kan du inte börja blogga om träning och fitness i allmänhet. Då kommer ingen att hitta dig. Du måste besluta dig för en särskild nisch och målgrupp, som att coacha nyblivna mammor att komma i form eller hjälpa pensionärer att börja träna.

Arbeta långsiktigt

Du måste arbeta medvetet och långsiktigt. Det kan ta ett par år innan din blogg och ditt företag ger dig en heltidsinkomst. Samtidigt måste du arbeta för drömmen för att kunna komma dit. Börja blogga, hitta ett extrajobb som gör att du kan arbeta hemifrån och fullfölj din dröm.