Sportstjärnan Lisa Nordéns blogg
Bloggar

Sportstjärnan Lisa Nordéns blogg

Lisa Nordén driver en populär blogg där hon delar med sig av sitt liv som cirkulerar kring triathlon. Lisa har vunnit ett flertal svenska mästerskap och hon har varit aktiv på den internationella scenen sedan 2007. Hon har vunnit både Europa- och världsmästerskap inom kategorin olympisk distans. Den största framgången kom dock 2012 när hon vann ett silver på OS i London. Ett silver som lika väl kunde ha varit ett guld då loppet avgjordes genom en sprint där Lisa bara var nio tusendelar bakom vinnaren. Efter det blev Lisa Nordén en folkkär idrottare och hon vann 2013 Jerringpriset och Svenska Dagbladets guldmedalj. Tiden därefter har dessvärre präglats av många skador som hon har dokumenterat i sin blogg. 2015 var dock ett relativt bra år för Lisa då hon lyckades vinna guld i Europeiska spelen. Året därefter slutade hon på plats nummer 16 på OS efter ett år präglat av skador.

Lisa Nordéns skadeproblem

Lisa Nordéns 2017 blev ett misslyckat år då hon avslutade säsongen tidigare på grund av skadeproblem. Det var framförallt VM-serien i Stockholm och Beijing International Triathlon som hon hade förhoppningen om att kunna delta i under säsongen. Lisa skev i sin blogg i augusti att hon fått ta del av sina röntgenundersökningar och att det inte alls såg bra ut. Det har gått så pass långt att hon inte längre känner någon större motivation för att tävla då skadorna aldrig läker. Lisa meddelade också att hon åkt till Tyskland för att försöka få hjälp med sina skadeproblem där. Det är framförallt vad, rygg- och hälseneskador som inte vill bli bra och som hon haft problem med under en längre tid. Enligt de tyska läkarna så är det förmodligen ryggskadorna som ligger till grund för de andra skadorna. Hon skriver också att hon efter fyra års problem med skador hoppas på lite klarhet i varför kroppen trilskas så mycket. Hon menar också att hon i alla fall kommer ha gott om till rehabilitering nu när hon avslutat säsongen så pass långt i förtid.

Fördelar med att blogga

Det finns flera fördelar med att blogga för en offentlig person. En av de främsta fördelarna i dagens samhälle med ett aktivt bloggande är pengarna man kan tjäna. Många bloggare, bland annat inom idrott , skriver något bra om en produkt och får en monetär ersättning för besväret. Det kan då vara en produkt man använder i sitt eget idrottande och som fungerar bra. Det blir då givetvis mycket enklare att göra en reklam för en produkt om man själv gillar den och vet att den fungerar. Bloggen kan även marknadsföra andra delar av bloggarens verksamhet. Exempelvis om man också driver en podcast eller om man har ett lokalt företag. Att en idrottare bloggar om sin idrott är också uppskattat av fansen då man kommer närmare personen man är intresserad av och den personens sport. Bloggen är således en egen plattform som är knuten till bloggaren och följarna. Har bloggen ett stort förtroende kan den personen marknadsföra allt från att boka flyttstädning Kristianstad till att man bör äta mer whey protein.