Foki – en halvsvensk, halv-thailändsk bloggerska
Bloggar

Foki – en halvsvensk, halv-thailändsk bloggerska

 

Foki eller Anchisa Soirak som hon egentligen heter, är en 25-årig bloggerska som ursprungligen kommer från Thailand. Som thailändsk-svensk har hon en hel del att berätta om hur det är att leva i Thailand, samtidigt som hon jämför det med livet i Sverige. Hon har ett starkt intresse för att resa, laga mat och mode.

Foki började blogga när hon var runt sjutton år gammal och skrev då om gulliga saker med en hel del japanska influenser. Detta utvecklades senare till det hon skriver om idag.

Hon har flyttat runt en del, både från Sverige och till Sverige. Dock flyttade hon till Bangkok från Sverige under 2014 och har bott där sedan dess.

Trots att Foki har en speciell inriktning på sin blogg kan hon öppna upp för debatt. Hon berättade om en incident i november 2016 när hon blev anklagad för stöld i en butik framför alla andra kunder. Som en framgångsrik bloggare gjorde det inte hennes rykte gott, men som tur var kunde hon reda ut exakt vad som hände på bloggen.

Tidningen Veckorevyn arrangerar ett “Blog-Awards” för bloggare. Foki har där vunnit priser för sitt bloggande – både som årets nykomling, årets bloggare och mest originella blogg.