Blogga om skor
Bloggar

Blogga om skor

Så som nämndes i en annan artikel här på BohoBando är det viktigt att nischa sin blogg för att man ska hitta läsare. Ett sätt att nischa sig om man är intresserad av mode är att välja en särskild aspekt av mode, och fokusera på den – till exempel skor.

Man behöver inte vara rädd för att man inte ska ha något att skriva om bara för att man snävar av bloggens ämne på detta sätt – det är snarare så att man kommer att ha lättare att välja ut ämnen till bloggens inlägg, eftersom man inte överväldigas av hela modevärldens alla nyheter, trender och kollektioner. Istället kan man fokusera på de senaste trenderna inom skor, och på det sättet leverera just det innehåll som läsarna av ens blogg är intresserade av.

Förutom olika skotrender och ens egna nya skoinköp kan man också skriva inlägg om olika klassiska skomodeller och deras bakgrund. Vissa som besöker bloggen kanske också vill lära sig mer om olika typer av skor, varför man kan skapa en serie inlägg som är en slags ”skoskola”, där man går igenom vad olika typer av skomodeller heter och vad som kännetecknar dem (som loafer, ballerina och pumps, för att ta några exempel), eller olika typer av klackar, som kilklack, kitten heel och stilettklack.

Självklart kan man också tipsa sina läsare om bra erbjudanden i skovärlden, till exempel när det pågår en bra rea någonstans, som Outletsveriges Ecco-rea, som pågår just nu.

Ytterligare förslag på vad man kan skriva om på en skoblogg är tips på hur man sköter om sina skor och tips på bra produkter för skoälskare, som gör livet med skorna lite lättare. Det kan till exempel vara inlägg om hur man tvättar sina sneakers eller bäst tar hand om ett par mockaskor, eller ett test av olika skavsårsplåster för att avgöra vilket som är det bästa.