Driv en blogg tillsammans med andra
Bloggar

Driv en blogg tillsammans med andra

Det har länge varit möjligt att leva på att driva en blogg. Du kan till exempel tjäna pengar på reklamlänkar, samarbeten med varumärken eller genom att länka till din egen webbshop. Du kan dessutom blogga och jobba var du än befinner dig i världen. Men många underskattar hur mycket tid det faktiskt tar att driva en blogg. Du måste posta intressant content regelbundet. De flesta rekommenderar att du postar minst 1-3 gånger i veckan. Dessutom måste du ha någon som skriver detta innehåll. Sedan tillkommer marknadsföring av bloggen och mycket annat.

Gå en ledarskapsutbildning i förberedande syfte

Om du vill driva en blogg tillsammans med andra kommer ni behöva en chef som styr skutan. Även om ni arbetar tillsammans brukar samarbeten fungera bäst om man har en tydlig ledare som kan organisera arbetsuppgifterna. Det är inte alla som är en naturlig ledare även om man har en bra blogg eller affärsidé. Då kan du gå en ledarskapsutbildning och lära dig mer om hur du blir en bra ledare. Då lär du dig att utveckla ditt ledarskap på många sätt och vis. Det är något som du kan ha med dig även i det vardagliga livet.

Gör upp en plan

Förutom att gå en ledarskapsutbildning behöver ni också en plan för hur bloggen ska drivas. Därför är det bra att träffas och planera med jämna mellanrum. Då kan du och de andra i teamet gå igenom vad som ska hända de närmaste veckorna. Ni kan till exempel gå igenom vilka artiklar som ska skrivas och publiceras inom den närmaste framtiden och vem som ska göra vad. Med jämna mellanrum bör ni även göra upp en större plan om hur bloggen ska se ut i framtiden. På dessa möten kan ni även diskutera vart ni vill ta bloggen i framtiden och vad ni har för mål.

Mäta mål i siffror

Något som är bra med en blogg är man enkelt kan se om man växer eller inte. På nätet finns det flera verktyg som mäter hur många besökare man har per dag samt hur dessa besökare rör sig på hemsidan. Detta kan ni använda för att analysera vad som behöver förbättras på bloggen. Ni kan även sätta ett mål om hur många besökare ni ska ha under en månad eller en längre tid. Då har alla något att sträva mot och något att jobba efter.

Se över marknadsföringsalternativen

För att du ska driva en blogg framgångsrikt måste den ha besökare som läser det du och de andra skriver. Det är alltså viktigt att andra får reda på att den finns. Oftast räcker det inte med att bara publicera artiklar och hoppas på det bästa. Du måste även tänka på faktorer som SEO och att få ut bloggen på olika kanaler. Du kan till exempel skapa ett Instagramkonto där du och de andra postar content som är relaterat till det ni skriver. Det är också något som ni kan se över tillsammans som ett team över bloggen.